ProAc_Studio_SM100

ProAc Studio SM100

Kvalitet zvuka je sličan zvuku koji proizvodi klasični i veoma voljeni studio 100, ali je odziv srednjih i visokih frekvencija brži i manje napet. Osobine zvuka su slične kao kod modela ProAc 100, ali možete čuti više detalja, sa boljom dubinom muzičke scene, preciznijom slikom i manje distorzija u višim tonovima. U svakom pogledu je pobednik! Ako do sada niste upoznali ProAc, onda ćete iskusiti najbolji studio monitor koji su ikada napravili. Svi parametri su poboljšani, bilo za studijsku, bilo za kućnu upotrebu.
1-proac-118

ProAc Studio 118

Model 118 je odličan sa svim vrstama muzike a odlikuje ga i veća osetljivost od svog prethodnika, sto ga čini pogodnim za uparenje sa lampaškim kao i tranzistorskim pojačalima manje snage. Nova bas jedinica 165mm. i nova skretnica su glavne odlike novog dizajna.
1-studio-148

ProAc Studio 148

Poboljšanje naslednika modela 140 možete čuti u dubljem, definisanijem basu, čistijem srenjem opsegu, slatkim i detaljnim visokim tonovima kao i izuzetno preciznoj pozornici. Dizajn se sastoji od tri zvučničke jedinice, koje su smeštene u svoje zasebne komore, kao i bas refleks otvora koji se nalazi na dnu kabineta.
PROT10_1_Zoom

ProAc Tablette 10

Tablette 10 je 10-ta poboljšana verzija modela Tablette predstavljenog davne 1979 godine. Reprodukcija velike zvučne pozornice je težak zadatak za male zvučnike, zbog nedostatka bas jačine usled limitirane veličine kabineta. Posle godinu dana intezivnog istraživanja i razvoja, ProAc je sa sigurnošću značajno unapredio ovu oblast performansi uz marginalno povećanje dimenzija kabineta.Dodatna snaga basa i veličina muzičke pozornice potiču od nove mid-bass jedinice od 5 inči koja ima Paginna Mika kupolu tretiranu sa akustičkim premazom dizajniranu u ProAc-u.
rdb1pair

ProAc Response DB1

Mala pojava, a velika prezentacija muzičke pozornice. ProAc je sebi postavio za cilj da u malom zvučniku stvori zvuk koji, po svojim osobinama, naročito po odzivu basa, asocira na zvuk koji se proizvodi u velikim zvučnicima. Srednje i visoke frekvencije su odlične, a u tradiciji ProAc-a, obojenost je niska , a detaljnost visoka. Nova bas jedinica pruža predivan kvalitet basa, oštar i proširen, kao kod većih kabineta. Muzička pozornica koju DB1 pruža, takođe asocira na one koje stvaraju veći zvučnici.
proac_responsed2

ProAc Response D2

Response D 2 je novi zvučnik ove dobre tradicije, dizajniran za proizvodnju muzike najboljeg kvaliteta i pružanje pravih performansi monitora. Kabinet je napravljen od veoma dampiranog, tankog zida kostura od breze, sa 25mm zadnjim panelom. Bas jedinica je nova. Korišćena je ista tehnologija kupole kao kod Response D15 ali sa izmenjenom zavojnicom i magnetom.  D2 ima kvalitet zvuka ekstremne transparentnosti; sočan i moćan odziv basa i nežne detaljne visoke frekvencije.
PROACD18_2

ProAc Response D18

Kabinet, bas drajver i mreža skretnice su poboljšani. D 18 ima kabinet koji je novim materijalom jako dampiran; hladi se sa strane kao svi high-end ProAc-ovi modeli. Nova tehnologija bas drajvera je slična kao kod modela D2, mada ima veći EXCEL magnetni sklop i akrilni konektor damping faze. Ova kombinacija poboljšanja proizvodi predivno kontrolisan odziv basa, brz elektrostatički srednjetonac sa prijatnim i detaljnim visokim frekvencijama.
proac-d20r

ProAc Responce D20R

Responce D18 se nametnuo kao najprodavaniji ProAc model. Da bi ispunili zahtev tržišta za redizajn modela D18 koji bi imao ribon visokotonac, ProAc Vam predstavlja D20R. Pored novog visokotonca i skretnice, promene su urađene i na konstrukciji kabineta.
ProAc-Response-D30R

ProAc Response D30R

Response D30 podnostojeći zvučnik koristi novi polimerom obavijen konusni bas drajver od ugljeničnih vlakana postavljen u usko kućište.  Proizvodi ekstremno precizan i snažan bas odziv sa odličnom ekstenzijom i niskom obojenošću.D30 je dostupan u obe konfiguracije, sa ribonskim ili kupolastim visokotoncem, i odlikuje se istom visokokvalitetnom HF jedinicom koja se nalazi u D40/D40R.  Klasična ProAcova razdvojena skretnica omogućava bi-wiring i bi-amping.  
dr48

ProAc Response D48R

Novi D48R sada koristi  6.5’’ zvučničke jedinice punog opsega sa ugljeničnim vlaknima postižući snažan i proširen odziv basa. Novi izjednačeni ventil je dizajniran uz pomoć dve aluminijumske šipke između kabineta i plinte koji su, zajedno sa okvirima za zvučničke jedinice, oblikovani i obavijeni nerezonantnim materijalom. Iako nešto manji od D38, D48R ima prošireniji i moćniji odziv basa, izvanredno detaljan srednjetonski spektar i ugodan i proširen odziv visokih frekvencija.
K6

ProAc K6

Posle uspešne inkorporacije tehnologije konusa od ugljeničnih vlakana u Carbon Pro seriji, ProAc je istraživao druge materijale radi moguće upotrebe u njihovim high end zvučnicima. Rezultati ovih istraživanja su izrodili plodom u vidu nove K serije koja upotrebljava konuse proizvedene od materijala Kevlar.Kevlar ima slične osobine kao ugljenična vlakna, lagan je a istovremeno krut. ProAc-ovi 6 1/2" drajveri u modelu K6 upotrebljavaju Kevlarove konuse izrađene specijalnom metodom.  
k8

ProAc K8

Kako ProAc K6 ima jedan od najuspešnijih dizajna, planovi da se napravi veći K8 najzad su ostvareni. Zahvaljujući novom širem kabinetu, horna srednjetonca je redizajnirana. Stewart Tyler je odlučio da napravi plitku hornu srednjetonca od ,,bullet" aluminijuma. Takav srednjetonac daje odličnu disperziju koja proširuje muzičku pozornicu i otkriva detalje sve do najmekših činela.
Carbon-pro-8

ProAc Carbon Pro 8

Prošle godine ProAc je istraživao korišćenje čistih ugljeničnih vlakana zbog njihovog kvaliteta i rezonantnih osobina u proizvodnji kunusa zvučnih jedinica. Njihova neverovatna krutost čini ih idealnim za konuse zvučnih jedinica, a njihovi propuštajući kvaliteti su savršeni za protok vazduha pri niskim frekvencijama bez distorzije. Novi  Carbon Pro 8 koristi dva bas drajvera sa kupolama od ugljeničnih vlakana, srednjetonac i kombinovanu ugljeničnu plintu.