delos-1

Lyra DELOS

Analogni LP reprodukovan sa MC zvučnicom može zvučati savršeno dobro. Normalno, ako je skuplja zvučnica, bolji je zvuk. Ipak, ponekad nije bitna cena nego mudriji dizajn,kao što je slučaj kod Lyra Delos. Rezultat je očigledno poboljšan kvalitet zvuka, naročito rezolucija, dinamički opseg, prelazi i brzina. Izuzetno tiha pozadina je prvi utisak koji ostavlja ovaj dizajn. Takođe je odlično balansiran i primetno usklađen duž celog spektra, tonski prirodan, bogate teksture i veoma brz u odgovoru.
kleos-1

Lyra KLEOS

Urađena po novoj Angle tehnologiji, Kleos poseduje jaču šasiju, urađenu od legura za avione, sužene oblasti montiranja čime se poboljšava prenos energije, prednapregnute konstrukcije koja kombinuje mnoštvo materijala i neparalelnih površina koje inhibiraju unutrašnje rezonance.Potpuno ručno urađena Kleos postiže izuzetno tih prag buke sa superiornom brzinom,rezolucijom i praćenjem,sa širokim dinamičkim opsegom i eksplozivnim prelazima, uz topliju i prirodniju tonsku ravnotežu.
KLEOS-Mono

Lyra KLEOS MONO

Najbitnije obeležje Kleos Mono zvučnice je njen zvuk. Kleos Mono može da izvuče više informacija sa vinila nego njene prethodnice. Reprodukcija muzike je više dinamična, detaljnija i prirodnija nego kod prethodnih modela. Kleos Mono postavlja novi standard za zvučne performanse u svom cenovnom rangu. Danas postoji mali broj veštih majstora koji prave zvučnice, a Lyrin Yoshinori Mishima pripada ovoj elitnoj grupi individualaca koji su sposobni da naprave najbolje MC zvučnice na planeti.
skala

Lyra SKALA

Skalina uska površina za montiranje dizajnirana je tako da sputava rezonance pružajući nosećem sklopu direktniju mehaničku putanju ka tonskoj ručki. Pošto se Skalinina baza od polimera sabija pod pritiskom, zavrtnji se moraju polagano i podjednako pričvrstiti. Skala ima isto spretan prelazni nastup, divno detaljne teksture, trodimenzionalnu prostornu prezentaciju i tonsku neutralnost kao zvučnica Helikon, ali je izraženija u pogledu topline i uglađenosti.
titan-i

Lyra TITAN i

Titan i najmanje od svih Lyrinih zvučnica zvuči mehanički i jedna je od najviše liričnih i tečnih zvučnica koje se proizvode, bez obzira na cenu i proizvođača.  Pruža muzikalnu opuštenost, a da ne zvuči dosadno ili zatvoreno. Njena dinamika, zvučna pozornica, dubina, rezolucija detalja, definicija basa i svi drugi parametri performansi zvučnice su savršeni ili blizu toga. Lyra Titan plovi kroz brazde, ignorišući razne defekte, postižući nivo muzičke nijanse kojom se izdvaja od drugih zvučnica.
titan-mono

Lyra TITAN MONO

Titan Mono je MC zvučnica niske impedanse koja je specijalno dizajnirana za vrhunsko verodostojnu reprodukciju mono ploča. Proizvođačima je bila namera da stvore najbolju zvučnicu u svojoj klasi, dok je u jednom časopisu proglašena za "King of Mono". Ponekad je sjajna muzika dostupna samo na mono pločama, tako da ovi izvanredni performansi zaslužuju vrhunsku reprodukciju. Mono ploče su sposobnije za širi frekvencijski odziv i veći dinamički opseg, pa samim tim više zavise od kvalitetne reprodukcije.
OLYMPOS

Lyra OLYMPOS

Olympos zvuči drugačije od ostalih Lyra premijum zvučnica, kao što su Skala i Titan. Šampion dubine i tonaliteta, Olympos čini da zvučnici ,,ispare iz sobe, ostavljajući samo muziku. ''  Može da dočara ljudski dodir i snagu u snimljenoj muzici. Ni u čemu ne preteruje, osim u potpuno ubedljivom muzičkom toku i prirodnosti. Pored tonova i teksture gudačkih instrumenata, ova koloristična a neobojena zvučnica jedinstveno prenosi  i suptilnosti tehnike sviranja.
etna

Lyra ETNA

Iako je lira drugoplasirana u rangu Lyrinih zvučnica, demonstrira performanse koje poseduju vrhunske zvučnice drugih proizvođača. Atlas ima veoma prefinjen, elegantan i zavodljiv zvuk, dok je Etnina osobenost otvorenost.  Izbor jedne od ove dve zvučnice zadovoljiće svačiji ukus i sistem u kome će zaživeti. Za mnoge kupce Etna će postati idealna i omiljena Lyra zvučnica.
atlas

Lyra ATLAS

Atlas nije zvučnica na koju ćete samo ravnodušno slegnuti ramenima. Umesto toga, impresioniraće vas svojom vernošću, čistoćom i brzinom. Ako imate veliku kolekciju ploča i odličan gramofon, onda je Atlas obavezan dodatak. Lyra Atlas prenosi i oslobađa energiju alarmantnom brzinom. Slike prosto iskaču u prostor. Bas, zategnut i hitar, spušta se do dna. Zvuk zvučnice Atlas  je pozitivno lagan.
erodion

Lyra ERODION

Naš cilj je bio da stvorimo neutralan step-up uređaj visoke energije, sa direktnom signalnom putanjom koja će otkriti snagu MC zvučnice. Iako je specijalno dizajniran za Lyra zvučnice, može se koristiti sa drugim zvučnicama niskih impedansi, od 2 do 10 oma. Sa pojačanjem od 26 dB, Erodion premošćuje prelaz od niskog izlaza MC zvučnice  do standardnih 10kΩ~ 47 kΩ na ulazu u MM gramofonsko pretpojačalo i gramofonsku sekciju.
SPT

Lyra SPT cleaner

Primarna funkcija Lyrine SPT je preventivna - pomažući da igla vaše zvučnice ostane skrupulozno čista, asistira praćenju i minimalizuje oštećenje vaših ploča i zvučnice. Njena dodrobit je šira od prostog čišćenja igle. U razvojnom procesu SPT-a, u Lyri su izveli intenzivne testove slušanja, sa određenim ciljem poboljšanja vaše gramofonske zvučnice. Može se primeniti, osim na Lyrine zvučnice, i na zvučnice visokih performansi drugih proizvođača i značajno ih poboljšati. Lyrin dizajn SPT-a ne razlaže i ne oštećuje lepak između igle i njenog nosača.