Concept

Clearaudio Concept

Concept: pobednička kombinacija jednostavnosti upotrebe, izvrsnog kvaliteta obrade i vrhunskog zvuka kroz ceo opseg muzičkih žanrova-po vrlo prihvatljivoj ceni. Optimalno rezonantan oblik šasije, sa poklopcem od polimera i aluminijumskom obradom ivica. Izolovan DC motor sa niskošumnim bush  ležajevima. Inovativna osovinska ručka u tehnologiji magnetnog ležaja bez trenja, superiorno stabilna i operativna. Ručka se može podesiti sa  Clearaudiovim Concept MM ili Concept MC zvučnicom. Omogućene su sve tri brzine 33 1/3, 45 i 78rpm.
concept-2

Clearaudio Concept Wood

Revolucionarni Concept kombinuje najviši kvalitet muzičke reprodukcije sa dizajnom koji je osvojio nekoliko nagrada - među njima i ,,German Design Award'' i nagradu ''Best turntable'' magazina  ''What Hi-Fi? Sound and Vision'' . Sa Conceptom se lako ulazi u high-end svet. On otkriva magiju optimalne reprodukcije zvuka čak i za one ljubitelje muzike koji nisu mogli priuštiti sebi to iskustvo. Možete kupiti Concept u paketu sa specijalno razvijenom MM ili MC zvučnicom.
Emotion-SE

Clearaudio Emotion SE

Emotion SE se obično prodaje kompletiran sa Clearaudiovom ručkom Verify i Clearaudiovom visokoizlaznom MM zvučnicom, čime se dobija kompletno rešenje za ljubitelje muzike koji žele superioran zvuk, ali bez potrebe za specijalnom tehničkom pomoći u sklapanju gramofonskih komponenti. Nova, 20mm debela akrilna šasija optimalno rezonantnog oblika. 28mm debeo tanjir dodaje na masi i povećava inerciju. Integrisan Clearaudiov patentiran keramički magnetni ležaj. On je u liniji sa nemagnetnom keramičkom osovinom i lebdi zahvaljujući magnetnom polju. Tako se umanjuje trenje, trošenje i šum, jer nema tačke opterećenja.
performance-DC

Clearaudio Performance DC

Performance DC je gramofon sa najmodernijom opremom. Sadrži ugrađen DC motor koji pruža izuzetnu tečnost i fino podešavanje brzina, u kombinaciji sa precizno obrađenim, 40mm debelim POM tanjirom, odličnih akustičnih osobina. Tanjir je postavljen na Clearaudiov patentiran keramički magnetni ležaj (CMB). Uz pomoć magnetnog polja koje efektno podiže ležaj, umanjuje se trenje i šum. Kombinovan sa Clearaudiovom Clarify carbon tonskom ručkom i zvučnicom Virtuoso V2 MM, Performance DC je savršeno rešenje za audiofile jer je gramofonski komplet potpuno nove vrste.
ovation

Clearaudio Ovation

 Novi Ovation gramofon kombinuje inovativnu Clearaudio tehnologiju sa elegantnim dizajnom i izvrsnim kvalitetom produkcije. Osnovna šasija se sastoji od materijala: aluminijum – panzerholz neprobojno drvo – aluminijum. U šasiji je Clearaudio primenio složene metode za rezonantni damping: seriju unutrašnjih ,,podmetača’’ različitih veličina, gde svaki sadrži do 1,000 sitnih kuglica od nerđajućeg čelika. Unutra je integrisan i izolovan snažan i tečan  DC motor.
innovation-1

Clearaudio Innovation

Vešto urađen i izvrsno finiširan, gramofon Innovation nudi bogatstvo inovativnih osobina i tehnologija. U osnovi je klasičan. Šasija se sastoji od složenog sendviča od materijala: aluminijum – panzerholz neprobojno drvo – aluminijum, da bi se minimalizovala rezonanca. Veoma okretan spojen DC motor lako rotira precizno obrađen 70mm debeo tanjir sačinjen od rezonantnog damping materijala- POM....
nano-phono

Clearaudio Nano Phono V2

Njegove brižljivo odabrane SMD komponente su ručno sklopljene u Erlangenu i nekoliko puta testirane. Rezultat tih napora je odnos signala i šuma manji od 84 decibela. Ulazna impedansa je podešena pomoću plug-in veza, pa se kvalitet ne gubi pri upotrebi različitih MM i MC zvučnica. Nano Phono Headphone dodatno sadrži snažno pojačalo za slušalice u čvrstom aluminijumskom kućištu za intimno slušanje zvuka najviše vernosti.
smart-phono

Clearaudio Smart Phono V2

Lagana (600g) gramofonska sekcija koja je očarala svetsku audio javnost. Minimalno aluminijumsko kućište koje sadrži elektroniku sa najboljim zvukom na tržištu. Pojačanje i do 54 decibela pri 1 kilohercu i ekstremno linearan frekvencijski odziv pružaju neprevaziđen kvalitet za ovu cenu. Za MM i MC zvučnice  napravljena su dva odvojena dizajna kola uz pomoć SMD tehnologije, koja se biraju prekidačem. Smart Phono Headphone V2 dodatno sadrži snažno gramofonsko pojačalo.
basic+

Clearaudio Basic +

Uz opciono ACCU+ napajanje, Basic + je koristan i na režimu niskog delovanja baterije pri čemu elektromagnetno mešanje ne može uništiti uživanje u muzici. Basic + pruža pojačanje od 60 decibela pri jednom kilohercu i automatski podešava svoj izlaz za savršen odgovor zvučnici. Sa preciznošću izjednačavanja od dosta ispod 0.2dB ova 1.5kg teška gramofonska sekcija pruža akustično zadovoljstvo odlične koncertne sale.
balance-+

Clearaudio Balance +

Precizna alatka u rukama inženjera zvuka koje je podjednako pogodna za kućni high-end sistem. Elegantno dizajniran Balance + ima izlaz za slušalice na prednjem panelu i odgovarajuću drugu šasiju za eksterno napajanje. Uz  Accu+ baterijsko napajanje, Balance + postaje gramofonska sekcija sa tri šasije, još viših performansi. Opremljen visoko-kvalitetnom kontrolom glasnoće, Balance + se može direktno povezati na pojačalo snage postajući kontrolno pretpojačalo. Balance + gramofonska sekcija nepromenjeno reprodukuje veliki broj audiofilskih ploča.
smart-synchro

Clearaudio Smart Syncro

Sinhroni motori koji se koriste u Clearaudiovim gramofonima postižu svoj najbolji zvučni potencijal uz stabilizovano napajanje kao što je Smart Synchro. Potpuno stabilno napajanje pruža performanse na najvišem nivou pri naponu od 230 V i 115V i ima dve izlazne frekvencije koje se mogu odvojeno podesiti između 47 i 89 herca, omogućavajući menjanje elektronske brzine. Generišući novo strujno napajanje sa do 3W snage, motori su zaštićeni od dejstva oscilacije napona i distorzije jačine signala.
ACCU-+

Clearaudio Accu +

Inovativna napajajuća tehnologija koristi najnaprednije ideje. Accu + napajanje je ultimativna audio dopuna za BASIC + i BALANCE + gramofonske sekcije. Sa odabranim i pripremljenim NiMH baterijama,  Accu + napajanje deluje kao visoko efikasan filter koji pouzdano zaustavlja strujne nečistoće koje  mogu jako uticati na zvuk.  Accu + je rešenje za nepomućen slušalački užitak.
accu-drive

Clearaudio Accu Drive

Accu drive je revolucionaran uređaj za napajanje gramofona jednosmernom strujom. On spaja dve iste olovne baterije sa kompleksnim elektronskim bezbedonosnim mehanizmom koji štiti od kratkog spoja, preopterećenja, šuma i oscilacije napona. Konstantan sistem napajanja Accu Drivea održava baterije u optimalnom operativnom stanju i hrani pogonski sistem gramofona savršenom strujom od 24 volti sa odstupanjima manjim od 0.2V. Kao rezultat dobija se stabilan nivo i čistoća zvuka iznad svih očekivanja.
verify

Clearaudio Verify

Verify gramofonska ručka predstavlja Clearaudiovu inovativnu i pionirsku tehnologiju magnetnih ležajeva u elegantnoj formi. Super čvrsta, rezonantno optimalna, karbonska vlakna su osnova za radijalan dizajn koji je zgodan za rukovanje. Verify postiže svoj optimalan zvuk u kombinaciji sa gramofonom Concept i odgovarajućom Concept MC zvučnicom. Za ljubitelje high-enda i nove članove tog kluba, ovo može biti najuzbudljiviji kompletan gramofonski paket svih vremena. Ali i na većini drugih gramofona, Verify pruža priuštivu sintezu izvanrednog dizajna i zvučnosti obogaćene detaljima.
Satisfy

Clearaudio Satisfy

Dizajnirana za upotrebu na širokom spektru gramofona i zvučnica, nagrađena Satisfy ima niz osobina koje se obično vezuju za neke od najboljih gramofonskih ručki. Cev ručke je urađena od ispletenih karbonskih vlakana što pruža izuzetnu krutost (dostupna je i verzija od aluminijuma). Dvodelni aluminijumski vrh sa prilagodljivim azimutom omogućava precizno poravnavanje bilo koje zvučnice. Dva horizontalna nosača su izuzetno precizna i dugovečna keramička ležaja. Anti –klizna kontrola postignuta je primenom inovativnog magnetnog sistema. Satisfy je standardno opremljena sa držačem Linn-tipa, ali može se koristiti i  Clearaudiovo VTA-postolje koje omogućava fino podešavanje VTA-a čak i tokom rada.
Unify-Silver

Clearaudio Unify

Antimagnetno noseće kućište od izlivenog metala. Cev ručke od upredenog ugljeničnog vlakna konstruisana za izuzetnu rigidnost. Dvodelni aluminijumski omotač sa prilagodljivim azimutom omogućava precizno podešavanje bilo koje zvučnice. Ekscentrično kontra opterećenje, dizajnirano da bi se spustio centar gravitacije ručke, pruža poboljšano dinamičko praćenje. Opsežna podešavanja, uključujući  VTA i anti-klizno podešavanje, postavljaju iglu precizno u brazdu ploče i pružaju maksimum informacija. Neprekinut tok Clearaudiovog Sixstream kabla pruža kontinualnu vezu od zvučnice do gramofonskih priključaka bez dodatnih konekcija.
universal-TA

Clearaudio Universal

Radijalna ručica Universal o Clearaudia je kompletan portofolio proizvoda u rangu iznad 3000 eura. Universal ručica je ručno napravljena, uz najveću moguću preciznost i u okviru ove cene, pruža nenadmašne performanse. Velika prednost Universal ručice je ta što može fleksibilno da se koristi bilo koja igla, fino podešavanje azimuta i VTA podešavanje – čak i u toku reprodukcije.
V2-MM

Clearaudio Maestro V2

Pažnja je posvećena metodama konstrukcije, zajedno sa proširenim kvalitetom kontrola i ručnom obradom, i to su sve sastavni delovi postupka za dobijanje ovog fantastičnog kvaliteta. Clearaudio Vam osigurava kvalitet bez mane u svim oblastima, naročito u linearnosti i očitavanju. Svaki model je dostupan u materijalu tela, a po izboru –aluminijum i satin drvo, podrazumevajući kompatibilnost sa bilo kojom ručicom.
Concept

Clearaudio Concept MC

Naša zvučnica osnovnog nivoa, Concept MC, uspostavlja novi odnos cena/performanse. Specijalno je dizajnirana za audiofile koji žele osobine i performanse high-end zvučnice, ali po izvrsnoj ceni. Telo se sastoji od čvrste, keramikom obložene legure aluminijuma i magnezijuma, a oštar oblik sa središnjom linijom napred olakšava poravnavanje. Ima krut potporni borov štap, mikrolinijski profil kontakta igle, kalemove od bakra bez primesa kiseonika u generatoru. Sadrži i štitnik za iglu.
talisman

Clearaudio Talismann V2

MC zvučnica sa ulaznim nivoima ima novog šampiona. Zove se Talismann. Sa ovom, potpuno redizajniranom zvučnicom, Clearaudio je afirmisao drugu referentnu tačku koja entuzijastima za ovu cenu, nudi nedadmašne performanse. Rezolucija i dinamički opseg, ukupna težina i toplota i svetlucavi sjaj, postavljaju standarde koje, čak ni skuplje zvučnice drugih proizvođača ne mogu dostići.
concerto

Clearaudio Concerto V2 MC

Svi aspekti dizajna Goldfinger, Titanium i Stradivari nalaze se u modelu Concerto: ulazni nivo u našu novu generaciju super klase zvučnica sa pokretnim kalemom. Satensko drvo od koga je napravljeno telo, njegova zvučnost i optimiziran oblik doprinose odličnim performansama modela Concerto – bebi u Clearaudio-vom rangu najboljih.
stradivari

Clearaudio Stradivari V2 MC

Porodica Stradivari asocira na najviši nivo elegancije u građenju muzičkih instrumenata. Naša MC zvučnica, nazvana po slavnim kreatorima Stradivarijusovih žičanih instrumenata, omogućava neverovatnih 80 dB dinamičkog opsega sa vinila. Kao sve zvučnice našeg MC V2 ranga, koristi jedinstveno patentiranu konfiguraciju osam magneta raspoređenih u prsten (duplo više nego u prethodnoj verziji). Prsten stvara magnetno polje i takođe omogućava manju pokretnu masu, što daje značajno bolje zvučne performanse sa novim nivoima dinamičkog opsega, detalja i separacije kanala.
titanium

Clearaudio Titanium V2 MC

Kao sve naše MC zvučnice V2 generacije, Titanium V2 sadrži Clearaudiov patentiran konstrukcioni princip, koji garantuje apsolutnu simetriju svih električnih, mehaničnih i magnetnih parametara, omogućavajući slobodno kretanje zvučnice sa redukovanom inercijom. Kao rezultat, Titanium V2 pruža zadivljujuću transparentnost i dinamičku linearnost, uz izvrsno praćenje.
goldfinger

Clearaudio Goldfinger Statement V2

Goldfinger Statement ima čak dvanaest magneta raspoređenih u našoj patentiranoj prstenastoj konfiguraciji. On stvara intenzivno magnetno polje i omogućava bitno smanjenje pokretne mase, pružajući značajno veće zvučne performanse sa novim nivoima dinamičkog opsega, detalja i separacije kanala. Kalemovi generatora su napravljeni od žice 24-karatnog zlata, koja je – zahvaljujući našem novom dizajnu – stanjena, dodatno umanjujući masu i stvarajući neverovatno efikasan sklop generatora. Goldfinger Statement je takođe i prva MC zvučnica na svetu koja ima integrisani štit od elektro-magnetnog polja generatora, čime se postiže novi nivo jasnoće zvuka.
matrix

Clearaudio Smart Matrix Professional

Novi unapređen Smart Matrix Professional zamenjuje prethodni Smart Matrix model. Poboljšane su  performance vakumskog čišćenja. Nova kruta I dampirana šasija  značajno umanjuje ambijentalnu buku, dok radi snažan vakumski system. Unapređen je tanjir od polimera, meke nereaktivne površine, da bi ploče bile zaštićene. Dvosmerna rotacija I precizno napravljena samopodešavajuća vakumska cev omogućavaju dubje čišćenje brazdi ploče.
matrix-double

Clearaudio Double Matrix Professional

Predstavljena u HiFi News (Ken Kessler, avgust 2011.) kao ,,savršena mašina za čišćenje ploča’’, ima sledeće osobine; Snažan vakumski uređaj za čišćenje sa senzorom za pregrejavanje. Značajno umanjena buka prilikom rada. Za jedan minut čisti obe strane simultano. Kontinualno prilagodljiva brzina rotacije i promena smera. Atraktivna i čvrsta aluminijumska šasija sa mat finišem. Pogodna za kontinualan profesionalan rad zahvaljujući visokokvalitetnim komponentama. Ukratko, čištač ploča visokih performansi sa estetskim izgledom i kvalitetom obrade svojstvenim high-end gramofonima.
weight-watcher

Clearaudio Weight Watcher

Izuzetno tačna digitalna vaga, sa preciznošću od 0.05 g. Kalibracija je automatska svaki put pri uključivanju. Ima dve AAA batterije i automatsko isključivanje da bi se sačuvala njina energija.
twister

Clearaudio Twister

Pritezač ploče, napravljen od specijalne apsorbujuće mase sa rukohvatom od nerđajućeg čelika.
high-precision

Clearaudio High Precision Level Gauge

Svaka libela visoke preciznosti je precizno ručno kalibrisana na ploči precizno kalibrisane površine u Clearaudio fabrici što je garancija za najtačnije merenje nivoa. Rupa u donjem libele visoke preciznosti se koristi i kao teg za ploču.
clear-contact

Clearaudio Clear Contact

Čisti sve elektronske delove koji su u kontaktu i poboljšava ton tako da je u rangu sa video kvalitetom.
cerekit-prof

Clearaudio Cerekit Professional

Set za profesionalno negovanje gramofona. Sadrži: četkicu za čišćenje ploče „Pure Groove“, četkicu od karbonskih vlakana, dijamantsku četkicu za čišćenje igle, dijamantski fluid za čišćenje „Elixir of Sound“, pastu za poliranje, 100ml fluida za čišćenje „Pure Groove“, fluid za čišćenje akrilnih delova (100ml), odvrtač (šrafciger) i mikrofiber krpicu za čišćenje.
CMB

Clearaudio CMB (Ceramic-Magnetic-Bearing)

Clearaudio CMB (keramičko magnetno ležište) je rezultat dugotrajnog istraživanja i razvoja i zasniva se na Clearaudio patentima. Dva suprotna magnetna polja su savršeno usklađena, nalaze se jedan iznad drugog i na taj način se odbijaju. Magnetna polja su potpuno zaštićena od spoljašnjih uticaja zahvaljujući pažljivoj aplikaciji veoma sofisticiranih materijala. Visoko precizna keramička vertikalna osovina se savršeno uklapa u ležište od bronze.